Агенция Reuters, позовавайки се на информирани източници, съобщава за плана

...
Агенция Reuters, позовавайки се на информирани източници, съобщава за плана
Коментари Харесай

GM е излъгал при продажбата на Opel, ще бъде съден за до 800 млн. евро

Агенция Reuters, базирайки се на осведомени източници, оповестява за проекта на концерна PSA да си върне забележителна част от сумата, заплатена от французите на General Motors за закупуване на Opel. Според думите на анонимни сътрудници на PSA, американците са заблудили френския тръст за опцията колите Opel/Vauxhall да покрият прецизните екологични правила, които ще влязат в действие през 2021 година

Плановете са през 2021 година междинните равнища на отделя на СО2 на цялата моделна гама да спадне от сегашните 130 до 95 г/км, като на всеки грам над тази норма всеки изкаран на пазара автомобил ще бъде глобяван с по 95 евро.

В хода на договарянията е било признато, че Opel ще надвишава нормата приблизително с 3,7 г/ км. Но снижаването на търсенето на дизели и практическото прекъсване на продажбите на Opel Ampera-e в Европа съвсем утроява тази цифра. В резултат на това, съгласно думите на Карлос Таварес, най-големият човек в PSA, санкциите може да заплашат самото битие на компанията, а проектът за развиване на Opel ще се нуждае от големи финансови инжекции в доста къси периоди.

Очаква се, че финансовите искания на французите ще възлизат на сред 600 и 800 млн. евро от 1,3 милиарда, платени за Opel. Според източниците към този момент са извършени първични договаряния, само че без да се реализира никакъв резултат. В момента PSA приготвя иск, защото спокойно позволение на въпроса очевидно е невероятно.

Американците също няма да се предадат без пердах, защото на шията им виси като воденичен камък многомилярдните пенсионни отговорности към работещите. Но в случай че в действителност има машинация, то съдът би трябвало да каже своята тежка дума.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Китайски международен връх: продадоха 6000 автомобила за 137 секунди

Бюджетният Fiat Cronos идва като заместител на Linea

Японската компания Sumitomo купи автомобилния бизнес на „ Мото-Пфое”
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР