Агенция Пътно поддържане наведнъж прекрати поръчките за превантивно, текущо, зимно

...
Агенция Пътно поддържане наведнъж прекрати поръчките за превантивно, текущо, зимно
Коментари Харесай

АПИ прекрати шестте поръчки за зимно поддържане на стойност над 475 млн. лв.  

Агенция " Пътно поддържане " едновременно приключи поръчките за превантивно, настоящо, зимно и спешно поддържане в шестте региона за обмисляне – т.е., във всички области на страната. Шестте поръчки бяха на обща стойност 475 500 000 млн. лв..
Причината да се спрат в един ден – на 7-ми февруари, е, че те бяха преборени в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).
Две са главните компании, които ги апелираха – " Алфа билд инженеринг " ЕООД и " ИКА – 2М " ЕООД.
Първата е еднолична благосъстоятелност на Петър Елен Петров, който уеб сайтът " Биволъ " засяга като един от водещите в аферата " Джи Пи Гейт ". Втората пък е на 70-годишния Иван Митев от Ямбол.
" Алфа билд инженеринг " беше обжалвала дадени от възложителя уточнения в хода на процедурата. Комисия за защита на конкуренцията анулира разясненията по петте обжалавани от компанията процедури като незаконосъобразни, върна преписките на АПИ за преустановяване на процедурата. За всяка от жалбите на сдружението са присъдени по 4500 лева разходи. Фирмата не е обжалвала процедурата единствено за областите в Югозападния регион.
Други уточнения са обжалвани от " ИКА – 2М ", по част от които са наложени краткотрайни ограничения " прекъсване на производството ", по други е почетена жалбата на Митев и са дадени инструкции за прекъсване на процедурата. Той пък беше атакувал всички процедури.
Макар без опит в осъществяване на каквито и да е публични поръчки, включително пътно строителство – компания " ИКА-2М ", записана наскоро за комерсиална активност и транспортни покупко-продажби, съумя да потвърди пред Комисия за защита на конкуренцията, че е заинтригувана като жалбоподател.
За да прегледат жалбата ѝ, тя беше показала, че ще доставя армировка, бетонови детайли, инертни материали, решетки за дъждоприемни шахти, лекотоварни и тежкотоварни коли, водни цистерни, автокранове, бетоновози, багери, грейдери, влекачи и т.н.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР