Агенция "Пътна инфраструктура" започва тестове на електронната система за събиране

...
Агенция "Пътна инфраструктура" започва тестове на електронната система за събиране
Коментари Харесай

Започват тестовете за тол системата

Агенция "Пътна инфраструктура " стартира проби на електронната система за събиране на такси за платената пътна мрежа на база изминато разстояние (тол) в действителна среда - с фактически изминати направления с инсталирани бордови устройства, оповестиха от Агенцията. За задачата притежатели на транспортни средства с обща механически позволена оптималната маса над 3.5 тона, които желаят да схванат каква ще е таксата за изминато разстояние за техните нормални направления, могат да получат бордови устройства.
Те следва да попълнят регистрационна форма, която могат да открият на страницата на Националното тол ръководство www.bgtoll.bg. Устройствата ще се дават от АПИ безплатно в четирите демонстрационни центъра в страната - в София, Пловдив, Варна и Русе.
Собственикът на транспортното средство над 3.5 тона, в тестови режим с бордови устройства, ще получи точна ежедневна информация за платените сегменти от маршрутите на съответния камион. Първоначалният обсег на платената пътна мрежа е 6 050 км от общо 20 000 км републиканска пътна мрежа, за която сега се заплащат винетни такси. Въз основа на получените данни за изминатите тол сегменти и препоръчаната от Агенцията цена на таксите, АПИ ще пресметна цената на курса на транспортното средство.
Понастоящем тол системата се тества посредством симулатор за виртуално пътешестване на моторно транспортно средство. Превозвачите могат да изчислят тол такса по примерни направления в четири демонстрационни центъра в София, Пловдив, Варна и Русе, където имат опция да се срещнат и с маршрутните карти - услуга за авансово пътешестване по пътната мрежа.
Резултатите от тестванията с бордови устройства стартират и ще бъдат оповестени на уеб страницата bgtoll.bg.
Регистрационната форма за присъединяване може да бъде открита тук или в раздел "Заявления " на уеб страницата www.bgtoll.bg.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР