Агенция Пътна инфраструктура“ започва тестове на електронната система за събиране

...
Агенция Пътна инфраструктура“ започва тестове на електронната система за събиране
Коментари Харесай

Започват тестове на тол системата по реални маршрути с бордови устройства

Агенция „ Пътна инфраструктура “ стартира проби на електронната система за събиране на такси за платената пътна мрежа на база изминато разстояние (тол) в действителна среда – с фактически изминати направления с инсталирани бордови устройства. За задачата притежатели на транспортни средства с обща механически позволена оптималната маса над 3,5 т, които желаят да схванат каква ще е таксата за изминато разстояние за техните нормални направления, могат да получат бордови устройства.

Те следва да попълнят регистрационна форма, която могат да открият на страницата на Националното тол ръководство www.bgtoll.bg. Устройствата ще се дават от АПИ безплатно в четирите демонстрационни центъра в страната – в София, Пловдив, Варна и Русе.

Собственикът на транспортното средство над 3,5 т, в тестови режим с бордови устройства, ще получи точна ежедневна информация за платените сегменти от маршрутите на съответния камион. Първоначалният обсег на платената пътна мрежа е 6 050 км от общо 20 000 км републиканска пътна мрежа, за която сега се заплащат винетни такси. Въз основа на получените данни за изминатите тол сегменти и препоръчаната от Агенцията цена на таксите, АПИ ще пресметна цената на курса на транспортното средство.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР