Агенция Пътна инфраструктура започнаха проучване на свлачището на международния път

...
Агенция Пътна инфраструктура започнаха проучване на свлачището на международния път
Коментари Харесай

АПИ започна проучване на свлачището на международния път Бургас - Малко Търново

Агенция Пътна инфраструктура започнаха изследване на свлачището на интернационалния път Бургас - Малко Търново. От месеци пътят пропада и в случай че не бъде ремонтиран скоро може да стане огромен случай. Преди време кметът на Малко Търново разгласи автономност, с цел да обърне внимание страната на казуса.

Това е един от основните пътища за Турция. Оттук минава целият трафик за контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново ”. Проблемът със свлачището на пътя се е появил преди повече от три месеца.

Илиян Янчев - кмет на община Малко Търново: Знаете доста добре какво е положението на пътя от Царево до Малко Търново. Той е рисков за двежение с лек автомобил. Това свлачище работи интензивно повече от няколко месеца. Сега недайси Боже в тези дъждовни и снежни месеци то ще се задейства още повече.
Днес от Агенция „ Пътна инфраструктура “ започваха изследване на пътя, с цел да се види какво е провокирало.
инж. Иван Власковски, хидрогеолог: Целта е да установим повърхнините на хлъзгане и материала от който е построен пътното тяло и каква е основата.
Кметът на Малко Търново се надява резултатите от изследването на АПИ да станат бързо и ремонтът на пътя да стартира скоро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР