Агенция Пътна инфраструктура“ вписа две компании като доставчици на декларирани (GPS) данни,

...
Агенция Пътна инфраструктура“ вписа
две компании като доставчици на
декларирани (GPS) данни,
Коментари Харесай

АПИ вписа две фирми като доставчици на декларирани данни

Агенция „ Пътна инфраструктура “ вписа две компании като снабдители на декларирани (GPS) данни, които ще се използват за пресмятане на дължимите от тежкотоварните коли тол такси. Компаниите „ Тол БГ “ ЕООД и „ Дак-22 “ ЕООД са първите включени в обществения лист, достъпен на интернет страницата на Националното тол ръководство – bgtoll.bg.

Съгласно член 20 алинея 2 от Наредба за условията, реда и разпоредбите за изграждане и действие на смесена система за таксуване на различните категории пътни транспортни средства на база време и на база изминато разстояние лицето, събиращо пътни такси, вписва доставчиците на декларирани данни в публичен лист, който поддържа на интернет страницата си.

Доставчиците на декларирани данни ще предоставят за обработка на националните и европейските доставчици на услуги - сътрудници на Агенция „ Пътна инфраструктура “, информация за географското позициониране на техните клиенти по републиканската пътна мрежа. На база на обработените данни Националното тол ръководство ще изчислява дължимата тол такса на съответния тежкотоварен автомобил. Доставчиците на декларирани данни ще използват устройства за спътниково позициониране (GPS тракери) или бордови устройства.

Процедурата и заявката за регистриране на доставчици на декларирани данни в публичния лист могат да бъдат открити на уеб страницата bgtoll.bg в раздел „ За нас “, както и на уеб страницата на Агенция „ Пътна инфраструктура “ api.bg.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР