Агенция Пътна инфраструктура води разговори със Столична община относно плащането

...
Агенция Пътна инфраструктура води разговори със Столична община относно плащането
Коментари Харесай

Умуват за винетка и за Околовръстното на София

Агенция ”Пътна инфраструктура ” води диалози със Столична община по отношение на заплащането на пътни такси за Северната скоростна дъга. Тя е свързваща пътна артерия за директния трафик от автомагистралите ”Хемус ”, ”Тракия ”, ”Струма ” и Калотина.
Целта е да се откри работещо и дейно решение, което не ощетява водачите, ползващи тангентата за бърза връзка сред северозападните и югоизточните квартали на София, осведомят от пътната организация.

От АПИ припомнят, че винетките са за прилагане на републиканската пътна мрежа отвън обитаемото място. Според нормативната уредба началото и края на обитаемото място се дефинират от съответната община и за използването на пътната мрежа в съответното обитаемо място винетка не е нужна.

Пътната такса е наложителна, когато транспортното средство напуща обитаемото място и продължава пътуването си по сектор от републиканската пътна мрежа, а точно автомагистрала, първокачествен, второразреден или третокласен път. За общинската пътна мрежа винетка не е нужна, прецизират от АПИ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР