Агенция Пътна инфраструктура внесе в прокуратурата сигнал срещу собственика на

...
Агенция Пътна инфраструктура внесе в прокуратурата сигнал срещу собственика на
Коментари Харесай

Подадоха сигнал до прокуратурата за пожара на магистрала Струма

Агенция „ Пътна инфраструктура " внесе в прокуратурата сигнал против притежателя на предприятието " Феникс " в Дупница. Отпадъците на компанията провокираха голям пожар край автомагистрала „ Струма " през вчерашния ден. Движението в сектора сред Дупница и Бобошево остава спряно поради опасения, че пожарът може да е увредил структурата на моста. Трафикът се пренасочва по основния път Е-79.

Дупница

От община Дупница споделиха, че още предходната година са уведомили пътната организация и екоинспекцията в Перник за скупчването на нергламентирани боклуци в региона на автомагистралата и заплахата от възникването на пожари. Отговор обаче не са получили от нито една институция.
Методи Чимев - кмет на община Дупница: И в последна сметка, когато някой при такава обстановка се пробва да търси виновност отвън себе си не е правилно.... това не било обществена държавна. Сервитута на автомагистралата е обществена държавна, несъмнено е това. Ст. комисар Красимир Шотаров, шеф на „ Оперативни действия " при ГДПБЗН: Това е нормативна уредба, която регламентира всички инфраструктурни уреди около които би трябвало да има сервитутна зона и тя би трябвало да бъде чиста.
От екоинспекцията в Перник споделиха, че тази година са направили инспекция и са издали наставление за почистване на отпадъците от терена.
Кольо Илиев - притежател на компанията за боклуци: Когато се строи автомагистралата те бяха тук. Те бяха тук.
Българска национална телевизия: Т.е. при заварено състояние е издигната автомагистралата?
Кольо Илиев - притежател на компанията за боклуци: Да.
Българска национална телевизия: Някой не ви ли осведоми, че това не би трябвало да е по този начин, че те би трябвало да бъдат преместени?
Кольо Илиев - притежател на компанията за боклуци: Не.
Специалисти на Института по пътища и мостове към АПИ огледаха стълбовете, фугите, гредите и лагерите на моста, с цел да открият дали има провали.
 Борисов: Виновните за пожара на Борисов: Виновните за пожара на "Струма " ще си понесат отговорността
Премиерът Бойко Борисов разяснява ситуацията след пожара в склада за вторични първични материали под моста на автомагистрала "Струма " край Дупница. Борисов сподели,...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР