Агенция Пътна инфраструктура“ внася сигнал в прокуратурата срещу собственика на предприятието за преработка

...
Агенция Пътна инфраструктура“ внася
сигнал в прокуратурата срещу
собственика на предприятието за
преработка
Коментари Харесай

АПИ внася сигнал в прокуратурата срещу собственика на предприятието за вторични суровини, причина за пожара край АМ „Струма“

Агенция „ Пътна инфраструктура “ внася сигнал в прокуратурата срещу собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини, чийто складирани отпадъци предизвикаха на 13 август пожар в близост до Автомагистрала „ Струма “ край Дупница.

Преминаването в сектора от автомагистрата сред п. в. „ Дупница “ и п. в. „ Бобошево “ остава лимитирано в двете посоки. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут от п. в. „ Дупница “ по път I-1 (E-79) до п. в. „ Бобошево “ на Автомагистрала „ Струма “ и назад. Предстои на надлеза, който беше обзет от пожара на сметището, днес да бъде изработен обширен оглед от екип от експерти на Института по пътища и мостове в АПИ и на строителя. Ще бъдат обследвани стълбовете на съоръжението, ригели, фуги, греди и лагери. Първоначалният разбор ще бъде готов до края на деня. Въз основа на него ще се реши дали прекосяването по съоръжението остава лимитирано и какви ремонтно-възстановителни действия ще е необходимо да се подхващат за безопасното прекосяване по моста в района на пожара.

След като е ясно какви ограничения би трябвало да се изпълнят и има количествено-стойностна сметка АПИ ще предяви иск към собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини, направил нерегламентираното сметище и провокирало пожара.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР