Агенция Пътна инфраструктура внася сигнал в прокуратурата срещу собственика на

...
Агенция Пътна инфраструктура внася сигнал в прокуратурата срещу собственика на
Коментари Харесай

Пътната агенция ще подаде сигнал до прокуратурата за пожара на "Струма" край Дупница

Агенция " Пътна инфраструктура " внася сигнал в прокуратурата против притежателя на предприятието за преправка и изкупуване на вторични първични материали, чиито складирани боклуци провокираха пожар на 13 август наоколо до автомагистрала " Струма " край Дупница, заяви пресцентърът на институцията.

Преминаването в сектора от автомагистралата сред пътните възли " Дупница " и " Бобошево " остава лимитирано в двете направления, а трафикът се пренасочва по обходен маршрут. Днес специалисти ще създадат оглед на надлеза, който беше обзет от пожара на сметището. След като стане известно какви ограничения би трябвало да се изпълнят и те бъдат остойностени, АПИ ще предяви иск към притежателя на предприятието, където беше провокиран пожарът.

Най-вероятно лицензът на компанията - " Феникс Дупница ", ще бъде лишен, предвижда пред БНР шефът на Регионалната ревизия по околна среда Пламен Ангелов. Обгазяването от запалените големи количества пластмасови и хартиени боклуци, измежду които имаше и опаковки от медикаменти, не е рисково за хората, сподели Пламен Ангелов, като посочи, че най-потърпевши са били селата Блажиево и Джерман.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР