Агенция Пътна инфраструктура“ стартира тръжната процедура за строителен надзор при

...
Агенция Пътна инфраструктура“ стартира тръжната процедура за строителен надзор при
Коментари Харесай

Стартира процедура за надзор при строителството на локалите на пътя Пловдив-Асеновград

Агенция " Пътна инфраструктура “ започва тръжната процедура за строителен контрол при проектирането и построяването на местни платна на път II-86 Пловдив - Асеновград. Проектът ще се финансира от бюджета на Агенция " Пътна инфраструктура “, а индикативната стойност на поръчката за контрол е 300 000 лева без Данък добавена стойност. Срокът за приемане на офертите е до 17:30 ч. на 8 април т. година Предстои в идващите дни да бъде открита и процедурата за избор на реализатор на строителните работи.

Второкласният път II-86 Пловдив – Асеновград е главната връзка с летище " Пловдив “ и индустриалния регион край Пловдив. През 2017 година по Оперативна програма " Региони в напредък “ 2014-2020 година стартира реконструкцията на 10-километровия сектор, с което правата се разшири до автомагистрален габарит. Второто пътно платно е построено и е рехабилитирано съществуващото. За повишение на сигурността на пътуващите и за улеснение през зимата трафикът се реализира и в двете платна посредством краткотрайна маркировка и организация на придвижването.

През 2018 година общините Куклен, Родопи и Асеновград предоставиха на АПИ направените идейни планове за построяването на локалните платна в сектора от км 14+860 до км 25+150 на път II-86. С построяването им ще се обезпечи безвреден и безконфликтен достъп от и до прилежащите парцели наоколо до директното трасе на пътя, край което се разрастват търговски и индустриални обекти. Реконструкцията на правата ще обезпечи бърз транспортен достъп на жителите от общините Куклен и Асеновград и от област Смолян до Автомагистрала " Тракия “.

Със средства от републиканския бюджет ще се построи и кръгово кръстовище при 14-ти км на път II-86 Пловдив - Асеновград. То ще размени съществуващото на входа на град Пловдив при пресичането с Околовръстния път. Целта е да се обезпечи безконфликтно и по-бързо включване на пътуващите от Автомагистрала " Тракия “ към Асеновград и Смолян. През предходната година АПИ организира социална поръчка за реализатор на кръговото кръстовище и има подписан контракт, само че стартирането на строителните работи сега е блокирано от тъжби, свързани с отчуждаване на засегнатите парцели.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР