Агенция Пътна инфраструктура“ стартира тръжна процедура за определяне на изпълнител при строителството

...
Агенция Пътна инфраструктура“
стартира тръжна процедура за определяне
на изпълнител при строителството
Коментари Харесай

Близо 53 млн. лв. ще се инвестират в изграждането на северния обходен път на Бургас

Агенция „ Пътна инфраструктура “ стартира тръжна процедура за определяне на реализатор при строителството на северния обходен път на град Бургас, с дължина 4,7 км. Индикативната стойност на проекта е 52 910 000 лева без Данък добавена стойност, а средствата са от републиканския бюджет. Срокът за подаване на офертите е до 28 май 2020 година

С построяването на обхода транзитният трафик, приближаващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас, ще се изнесе отвън центъра на града. По този метод ще се повиши безопасността на придвижване за пътуващите от Западна и Северна България като се избягна влизането в регионалния град.

Трасето на обходния път ще стартира при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, непосредствено след Атанасовското езеро и наоколо до актуалното кръстовище, ще преминава на запад заобикаляйки езерото, а по-късно ще се насочва към път I-6 Ветрен - Бургас и ще приключва при 493-ти км на първокласния път при селскостопанския надлез. Отсечката ще бъде с две платна, разграничени със средна разделителна линия, с по две ленти за движение в посока и банкети, както и локални платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се осъществява посредством 4 пътни възли.

Срокът за осъществяване на строителните работи е 18 месеца.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР