Агенция Пътна инфраструктура“ стартира открита тръжна процедура за определяне на изпълнител на

...
Агенция Пътна инфраструктура“
стартира открита тръжна процедура за
определяне на изпълнител на
Коментари Харесай

АПИ стартира тръжна процедура за строителен надзор при изграждането на последните 88,9 км от АМ „Хемус“

Агенция „ Пътна инфраструктура “ стартира открита тръжна процедура за определяне на реализатор на строителния надзор при построяването на последните 88,9 км от Автомагистрала „ Хемус “. Това е правата между 222-ри и 310-ти километър - след връзката с пътя Русе - Велико Търново до строящия се в момента сектор Белокопитово – Буховци.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 21 414 152 лева без Данък добавена стойност. Тя е разделена на три обособени позиции:

Обособена позиция №1 е за контрол при строителството на Участък 7 от АМ „ Хемус “, който е с дължина 43,6 км. Той започва при 222-ри км след пресичането на автомагистралата с път I-5 Русе - Велико Търново и приключва при 265-ти км при пресичането с път II-51 Бяла - Търговище. Индикативната стойност за обособената позиция е 10 490 312 лева без Данък добавена стойност.
Обособена позиция №2 е за осъществяване на контрол при строителството на Участък 8 от Автомагистрала „ Хемус “, който е с дължина 33,5 км. Отсечката е от пресичането с път II-51 Бяла - Търговище до връзката с път II-49 Търговище - Разград. Индикативната стойност за обособената позиция е 8 039 782 лв. без Данък добавена стойност.
Обособена позиция №3 е за контрол при строителството на Участък 9 от АМ „ Хемус “, който е с дължина 11,9 км. Той започва от пресичането с път II-49 и завършва при изграждащия се в момента участък Белокопитово - Буховци, при пресичането на път I-4 с път III-5102). Индикативната стойност за обособената позиция е 2 884 058 лева без Данък добавена стойност.
Срокът за приемане на офертите изтича в 17:30 ч. на 30 юли 2020 година

В края на декември м.г. АПИ възложи проектирането и осъществяването на строително-монтажните работи на Участъците 7, 8 и 9 от Автомагистрала „ Хемус “ на основание член 14, алинея 1, т. 6 от Закона за обществените поръчки на „ Автомагистрали “ ЕАД. Договорът е на стойност 1 150 000 000 лева без Данък добавена стойност.

Доизграждането на Автомагистрала „ Хемус “ е основен приоритет в Управленската стратегия на правителството, защото бъдещето на Северна България и модернизирането на региона е обвързвано със строителството на автомагистралата и обезпечаването на бърза и безвредна пътна комуникация между София и Варна. В момента в експлоатация са секторите от София до Боаза и от с. Белокопитово до Варна, с обща дължина от към 180 км. Неизградената част, започваща от п. в. „ Боаза “ и завършваща при с. Белокопитово, ще свърже към този момент построените участъци от двете страни на магистралата.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР