Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществените поръчки за надзор при изграждането

...
Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществените поръчки за надзор при изграждането
Коментари Харесай

Търсят кой да изпълнява надзора за пътя Мездра - Ботевград

Агенция „ Пътна инфраструктура “ започва публичните поръчки за контрол при построяването на 33 км от път I-1 Мездра - Ботевград. Проектът ще се финансира със средства от републиканския бюджет. Кандидатите могат да подават предложения до 17:30 ч. на 10 януари 2019 година Индикативната стойност на поръчката за контрол при спомагателното планиране и строителството на път І-1 (Е-79) Мездра – Ботевград, лот 1 от км 174+800 до км 194+122, е 1 800 000 лева без Данък добавена стойност. За сектора от лот 2 - от км 161+367 до км 174+800, прогнозната стойност е 2 340 000 лева без Данък добавена стойност.
На 12 октомври т. година бяха оповестени публичните поръчки за избор на реализатори на строителните работи в сектора сред Мездра и Ботевград. Това е една от най-сложните прави по направлението Видин – Ботевград поради терена, през който минава. Пътят ще бъде с две платна с по две ленти за придвижване в посока, с габарит 20 м, т. е. двойно по-широко от актуалното, защото сега има по една лента за придвижване в посока. Трасето ще следва съществуващия път, който ще бъде уголемен до новия габарит, а актуалното трасе ще бъде главно ремонтирано и реконструирано, където е належащо. По нов терен бъдещият скоростен път ще се развива в секторите, обхождащи селата Люти дол, Типченица, Новачене и Скравена. На обхода на с. Люти дол ще бъдат издигнати два тунела, с дължини надлежно 490 м и 340 м. Ще бъдат построени и ремонтирани редица уреди - над ж. п. линията Мездра - София, мостове над р. Искър, Малата река, Калница, Бебреш, Рударка, както и пътен възел при село Новачене. Пресичанията на републиканските и общинските пътища ще се реализира посредством кръгови кръстовища „ Мездра “, „ Дърманци “, „ Ребърково “, „ Люти дол “, „ Скравена “ и „ Ботевград “. Предвидено е построяването на селскостопански надлези, прощадки за отдих и т. н. Индикативната стойност на двата лота е близо 302 млн. лева без Данък добавена стойност.
Срокът за подаване на офертите за реализатори при построяването на лот 1 е 3 декември, а на лот 2 - 10 декември 2018 година
Направлението Видин – Ботевград /167 км/ е предпочитан план в капиталовата стратегия на АПИ и Министерство на регионалното развитие до 2022 година, защото с цялостното хомогенизиране и рационализация на трасето от Дунав мост 2 ще се обезпечи бърза и комфортна връзка сред автомагистралите „ Хемус”, „ Тракия” и „ Струма”. С осъществяването на плана директният трафик ще бъде изведен от обитаемоте места, с което ще се увеличи сигурността на придвижване и ще се ограничи нездравословното влияние на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР