Агенция Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за разработване на разширен

...
Агенция Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за разработване на разширен
Коментари Харесай

Изграждането на АМ Черно море“ ще завърши автомагистралния пръстен на страната

 Агенция " Пътна инфраструктура “ започва социална поръчка за създаване на уголемен абстрактен план, с осъществяване на цялостни инженерно-геоложки изследвания и правене на обстоен организационен план-парцеларен проект на Автомагистрала " Черно море “. Индикативната стойност на поръчката е 14,4 млн. лева без Данък добавена стойност.

Целта на поръчката е да се разработят минимум три разновидността за трасе на Автомагистрала " Черно море “. Необходимо е да се проучат опциите за построяването на връзки с курортните градове и комплекси, чрез съществуващите пътища. Проектната скорост на трасето се планува да бъде 120 км/ч, с габарит 27 м, с по две дейни и една спешна лента във всяка посока на придвижване.

Поръчката включва осъществяване на инженерно-геоложки и геодезически изследвания на бъдещото трасе, създаване на планови решения за построяването на огромните мостови уреди, виадукти, надлези, подлези, тунели и пътни възли, ландшафтно оформление, правене на ограничения по запазване на околната среда и създаване на обстоен организационен план-парцеларен проект. Срокът за осъществяване е 365 календарни дни, който включва единствено времето за планиране, без времето за обзор на създаването, образуване и осъществяване на съвещания на ЕТИС на АПИ, както и за осъществяване на процедури по реда на Закон за опазване на околната среда.

Предвижда се трасето на Автомагистрала " Черно море “ да стартира при бъдещата връзка с Автомагистрала " Хемус “, в региона на с. Слънчево, да пресича Варненското езеро в най-тясната му част при гр. Белослав, да се свърже със съществуващата част от Автомагистрала " Черно море “ при с. Приселци и да направи връзка с края на Автомагистрала " Тракия “ при кв. " Ветрен “ на гр. Бургас.

Изграждането на Автомагистрала " Черно море “ ще приключи автомагистралния пръстен на страната, което е една от дълготрайните стратегически цели на пътната организация. Свързването на главните пътни посоки на Северна и Южна България – Автомагистрала " Хемус “ и Автомагистрала " Тракия “ ще усъвършенства достъпа на интернационалния директен трафик до двете най-големи пристанища - Варна и Бургас и на туристическия поток до цялото Черноморие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР