Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за избор на изпълнители

...
Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за избор на изпълнители
Коментари Харесай

Ремонтират пътя между Берковица и Монтана с 4,4 милиона лева

Агенция „ Пътна инфраструктура “ започва социална поръчка за избор на реализатори за рехабилитацията на 17 километра пътища в Северна България. Със средства от стратегия Интеррег V-A Румъния-България 2014-2020 година и държавния бюджет главно ще се ремонтират 7,7 км от второкласния път II-81 Берковица – Монтана (от км 86+289 до км 94+000) в област Монтана и 9,3 км от третокласния път III-118 Гулянци – Долна Митрополия.
Основният ремонт на път II-81 Берковица – Монтана в правата Боровци-Благово включва замяна на пътната настилка, хоризонталната маркировка, ограничаващите системи и пътните знаци. Габаритът на стеснен сектор от пътя с дължина 35 м ще бъде уголемен и ще се ремонтиран мостът над р. Бързия, с дължина 102 м. Индикативната стойност на строително-монтажните работи е 4 432 904 лева без Данък добавена стойност.
Второкласният път II-81 София – Петрохан – Лом е най-пряката връзка за жителите от областите Монтана и Видин със София, както и с Дунав мост II и пристанище Лом. В момента се рехабилитират още 43 км от пътя на територията на област София. С сполучливото довеждане докрай на обекта ще бъде освежен целият проход „ Петрохан “, след като правата на територията на област Монтана беше ремонтирана през 2015 година по стратегия „ Транзитни пътища V “, оповестяват от АПИ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР