Агенция „Пътна инфраструктура” рестартира ремонтите по републиканската пътна мрежа в

...
Агенция „Пътна инфраструктура” рестартира ремонтите по републиканската пътна мрежа в
Коментари Харесай

АПИ възобновява ремонтите в Пловдив! Започват две важни артерии, следва Околовръстното

Агенция „ Пътна инфраструктура” рестартира ремонтите по републиканската пътна мрежа в Пловдив и региона. Оттам са уведомили шефовете на Областното пътно ръководство, че считано от през днешния ден се възобновяват строителните работи, които бяха спрени преди месеци. Това се случва, откакто страната се разбра със строителните компании, които имат контракти за настояща поддръжка. Договорите им изтичаха юни, само че от АПИ са ги индексирали до края на септември, като и сумите ще бъде повишени приблизително с 20%.

За територията на ОПУ – Пловдив контракт има „ Европейски пътища”, като се чака до дни да започват два ремонта, планувани в програмата още през 2020 година. Единият от тях е Карловско шосе – от табелата на Пловдив до Автомагистрала „ Тракия”, който е в извънредно окаяно положение. Другият ремонт е пътят Асеновград – Първомай.

През същия контракт би трябвало да се възобновят и дейностите по Околовръстното на Пловдив и идващия му стадий от разклона за Първенец до Пазарджишко шосе. Вероятно там ще бъде разграничено на още няколко стадия. Пътят до Лилково е измежду другите стартирани планове.

АПИ пусна и нови поръчки за поддръжка на републиканската пътна мрежа, само че сега те са апелират и надали ще бъдат приключени преди края на лятото.

Повече за плановете в Пловдив, вижте в линка:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР