Агенция “Пътна инфраструктура” пуска движението по новите 12 км от

...
Агенция “Пътна инфраструктура” пуска движението по новите 12 км от
Коментари Харесай

Пуснаха движението по новите 12 км от обходния път на Габрово

Агенция “Пътна инфраструктура” пуска придвижването по новите 12 км от обходния път на Габрово. На място беше и министър председателят Бойко Борисов.

„ Колко мъчно е да направиш моста, а какъв брой бързо минаваш по него. Помните ли като идвахме тук в калта, а в този момент влизаш в тунела и все едно си е ден “, сподели той при инспекцията на обходния път.

В готовата права попада и най-голямото изграждано до момента у нас стоманобетоново мостово оборудване с дължина 640 м и отвор 160 м, издигнато по метода „ конзолно бетониране “.

По тази технология се построяват мостове с най-големи отвори и това е третият у нас след виадукта на 48-и км на Автомагистрала „ Хемус “ и виадукта на пътя Подкова-Маказа.

В новоизградената права от обходния път на Габрово се намира и тунелът под Бакойския хълм, издигнат по нов австрийски способ.

По време на инспекцията вицепремиерът Томислав Дончев означи, че с новото трасе прекосяването на Балкана се редуцира с половин час, а Борисов акцентира, че макар пандемията от COVID-19 не стопира построяването на нито един от значимите инфраструктурни обекти в страната.

„ И „ Хемус “ вършим, другата седмица ще покажем на варненци напредъка му. От 10 юни започваме сектора от Велико Търново в двете направления “, добави министър председателят.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР