Агенция Пътна инфраструктура публикува обява за работа за държавен служител

...
Агенция Пътна инфраструктура публикува обява за работа за държавен служител
Коментари Харесай

АПИ търси шеф на системата за е-винетките, дава 510 лв. заплата

Агенция " Пътна инфраструктура " разгласява публикация за работа за държавен чиновник на управителна служба, който да дава отговор за системата за електронните винетки.
 Капш: Издънката с е-винетките не е наша, на АПИ е  Борисов подреди три уволнения поради абсурда с електронните винетки
Обявата е пусната и в известния уебсайт за набиране на личен състав Jobs.bg, а заплатата за нея е твърде ниска поради отговорностите - 510 лв. (толкова все още е минималната работна заплата).

Конкурс за назначение на държавен чиновник е за служба Началник отдел „ Управление на осведомителна система и инфраструктура “ в Национално ТОЛ ръководство. То дава отговор за винетките и тол таксите по пътищата.

От претендентите се изисква да имат висше обучение със степен магистър в областите компютърни технологии и системи; информатика и компютърни науки; информационна и компютърна техника, както и най-малко 4 години професионалне опит. Друго условие е да познават нормативната уредба (КТ, ЗДСл, Закон за обществените поръчки, ЗФУКПС, ЗА, Правилник за структурата, активността и органицазията на работа на АПИ, „Задгранични паспорти" (отдел на МВР), Вътрешни правила за работа в организацията, Вътрешните правила за реда и организацията на документооборота в АПИ, Кодекс за държание на чиновниците в АПИ, Системна архитектура и хардуерна инфраструктура на решението, ITIL V3 и по-висока, тактика за поддръжка на системата на КАПШ, тактики за събиране на такси и правоприлагане, тактика за обслужване на клиенти) и да имат добра компютърна подготвеност (Linux, Windows Server, SQL, MC Office и др.). 

Длъжностна характерност включва ръководство и координиране на дейностите по техническа употреба и дейностите по поддръжката, свързани с целия програмен продукт и хардуер на Електронната система за събиране на таксите за прилагане на РПМ, което значи – КпС, WAN, ЦД, мобилно приложение, ТСО, МПО, МПЕ, ПЦС, КЦ, ОМС, БД, както и подсистемите като Управление на ИТ услуги /ITSM/, принадлежности за внедряване и наблюдаване.

Посочено е, че избраната заплата от 510 лв. е на база Наредбата за заплатите на чиновниците в държавната администрация. 

Към момента Националното ТОЛ ръководство е без началник, откакто първият директор на звеното Антон Антонов си отиде незабавно след фалстарта на системата за продажба на електронните винетки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР