Агенция Пътна инфраструктура“ припомня, че се извършва ремонт на носещите колони на

...
Агенция Пътна инфраструктура“
припомня, че се извършва ремонт на
носещите колони на
Коментари Харесай

АПИ припомня, че при 36-ти км на АМ „Хемус“ се извършва ремонт на носещите колони на виадукт „Коренишки дол“

Агенция „ Пътна инфраструктура “ припомня, че се прави ремонт на носещите колони на виадукт „ Коренишки дол “ на 36-ти км на Автомагистрала „ Хемус “, който започна на 20-ти април т. година В момента движението по моста в посока София се осъществява в двете посоки в платното за Варна. Работи се по оборудването в посока София, като се ремонтират стълбове 3, 4, 5 и 6. Движението е лимитирано, с цел да се ограничат вибрациите от преминаващите превозни средства. По този метод се осигурява безвредна работа на строителите, работещи по стълбовете на съоръжението. Агенция „ Пътна инфраструктура “ прави това конкретизиране по повод запитвания от жители за ремонтните действия, осъществявани в района. Пътната организация благодари на шофьорите за търпението от причинените неудобства, които обаче са наложителни, за да се пътува комфортно и безвредно по съоръженията, необновявани от построяването им през 1986 година

До довеждане докрай на ремонтно-възстановителните работи трафикът е пренасочен в двете посоки в платното за Варна. Осигурени са по една лента за Варна и една за София. Скоростта е лимитирана до 50 км/ч. Необходимо е шофьорите да карат деликатно, да не предприемат изпреварвания в сектора и да съблюдават прецизно поставената сигнализация и въведеното ограничение на скоростта.

Отново за да се ограничи натоварването на виадуктите в ремонт, движението на тежкотоварните камиони над 12 т по Автомагистрала „ Хемус “ е лимитирано в отсечката от 30-ти до 47-ми километър. Те се отклоняват при 30-ти км от пътен възел „ Витинска река “ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат обратно на Автомагистрала „ Хемус “ при 47-ми км при пътен възел „ Ботевград “ и назад. Като алтернативен маршрут за тежкотоварните автомобили може да се употребява и път II-16 София-Своге-Мездра през Искърското дефиле, защото сега се извършва частичен ремонт на път I-1 София-Ботевград и придвижването се реализира в една лента.

Всички жители и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР