Агенция Пътна инфраструктура припомня, че се извършва ремонт на носещите

...
Агенция Пътна инфраструктура припомня, че се извършва ремонт на носещите
Коментари Харесай

Пътната агенция обясни защо е ограничила скоростта при виадукт на "Хемус"

Агенция " Пътна инфраструктура " напомня, че се прави ремонт на носещите колони на виадукт " Коренишки дол " на 36-ти км на Автомагистрала " Хемус ", който стартира на 20-ти април. В момента придвижването по моста в посока
София се реализира в двете посоки в платното за Варна. Работи се по оборудването в посока София, като се ремонтират стълбове 3, 4, 5 и 6, изясняват от организацията.

Движението е лимитирано, с цел да се понижат вибрациите от преминаващите транспортни средства. По този метод се обезпечава безвредна работа на строителите, работещи по стълбовете на оборудването. Агенция " Пътна инфраструктура " прави това конкретизиране във връзка запитвания от жители за ремонтните действия, осъществявани в региона, се прецизира в известието.

Пътната организация благодари на водачите за търпението от породените неудобства, които обаче са наложителни, с цел да се пътува комфортно и безвредно по оборудванията, необновявани от построяването им през 1986 година, показва организацията.

До довеждане докрай на ремонтно-възстановителните работи трафикът е пренасочен в двете посоки в платното за Варна. Осигурени са по една лента за Варна и една за София. Скоростта е лимитирана до 50 км/ч. Необходимо е водачите да карат деликатно, да не подхващат изпреварвания в сектора и да съблюдават прецизно поставената сигнализация и въведеното ограничаване на скоростта.

Отново за да се ограничи натоварването на виадуктите в ремонт, придвижването на тежкотоварните камиони над 12 т по Автомагистрала " Хемус " е лимитирано в правата от 30-ти до 47-ми километър. Те се отклоняват при 30-и км.

Агенцията напомня, че жителите могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР