Агенция Пътна инфраструктура предлага социалистите да посочат експерти, които да

...
Агенция Пътна инфраструктура предлага социалистите да посочат експерти, които да
Коментари Харесай

АПИ предлага на БСП да посочи експерти, с които да поговорят за качеството на асфалта

Агенция " Пътна инфраструктура " предлага социалистите да посочат специалисти, които да се заемат с оценяването на качеството на пътните настилки в страната.

Това става в отговор до народните представители от Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " в 44-то Народно заседание. Припомняме, депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева внесе публично искане в АПИ за правене на самостоятелна експертиза за качеството на изгражданите сега и в последните години пътища. Повторното искане бе подкрепено с спомагателни подписи. Мотивът на вносителите на сигнала е, че проектанти и строители са принудени да вършат взаимни отстъпки, с цел да печелят публични поръчки .

От Камарата на строителите няколко пъти обществено желаеха помощ против нападките на депутата Йончева, които съгласно тях са набеждаване .

Въпросът беше остро подложен след тежката злополука край Своге , в която починаха над 20 души .

 Инж. Дончо Атанасов ще проверява себе си по сигнала на Българска социалистическа партия
Инж. Дончо Атанасов ще проверява себе си по сигнала на Българска социалистическа партия

Атанасов дава отговор за поддържане на републиканската пътна мрежа

АПИ декларират, че са анализирали нормативната база, определяща осъществяването на експертиза и изпитвания на пътната настилка. Установено е, че съгласно написаните процедури в нормативните актове експретиза може да се направи единствено за стадия на строителство на пътната инфраструктура. Не е очакван ред, по който да бъдат правени проучвания на към този момент готовите пътни обекти и след въвеждането им в употреба.

" Предвид необятния публичен интерес, както и политизирането на въпроса, АПИ предлага на ПГ " Българска социалистическа партия за България " да излъчи работна група от пътни специалисти , с която представителите на Агенция " Пътна инфраструктура " да потърсят разновидности за експертни и механически решения, съответстващи на законовите рамки, подписаните контракти за безплатна финансова помощ и на интернационалния опит.

В отговора се показва, че възможното единодушие за експертиза е належащо да бъде предшествано от уточняване на типа проучване , навръх кой метър от сектора ще бъде осъществено, при какви ограничения за сигурност, при какви условия и от кого.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР