Агенция „Пътна инфраструктура” подготвя нови и по-строги правила за рекламите

...
Агенция „Пътна инфраструктура” подготвя нови и по-строги правила за рекламите
Коментари Харесай

По-строги правила за рекламите край пътя


Агенция „ Пътна инфраструктура” приготвя нови и по-строги правила за рекламите край пътищата. Предвижда се в допълнение обезопасяване на билбордовете поради ударите на коли в тях, осведоми bTV.

Новите условия ще обзет всички рекламни пана, сложени край автомагистралите, скоростните и първокласните и второкласни пътища.

Преди година и половина рейс напусна платното и се заби в рекламно оборудване поради джип, чийто водач загуби надзор и удари странично автобуса. Именно сходни произшествия желаят да лимитират от АПИ.

Днес, от транспортната компания, където водачът работи утвърждават концепцията за по-строги правила за рекламите край пътя.

„ Такива билбордове би трябвало да бъдат в район, който е по-отдалечен, примерно към крайпътно заведение или бензиностанция край пътя”, показва Антон Христов, организатор-движение в транспортната компания.

„ Всички рекламни уреди, в това число и същестствуващите, ще бъдат задължени да бъдат обезопасени с ограничаващи системи за пътища, това са така наречен "мантинели ", сподели Иван Табаков, АПИ.

Обезопасяването обаче ще е за сметка на бизнеса, а от сектора не поддържат концепцията. „ Републиканската пътна мрежа е извънредно държавна благосъстоятелност – за какво се вменява на бизнеса да построява предпазни уреди, които на процедура са също държавна собственост”, разяснява София Кирилова, Асоциация „ Тиара”.

Изменението в Наредбата за билбордовете е към момента на стадий публично разискване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР