Агенция „Пътна инфраструктура“ по никакъв повод не е отказвала достъп

...
Агенция „Пътна инфраструктура“ по никакъв повод не е отказвала достъп
Коментари Харесай

Зам.-министър Нанков: АПИ не е отказвала независима експертиза на пътища

Агенция „ Пътна инфраструктура “ по никакъв мотив не е отказвала достъп или информация във връзка с инспекцията на пътни сектори, която депутати от Българска социалистическа партия желаеха да се инициира. Агенцията не е отказвала самостоятелна експертиза, има нормативи и процедури, които би трябвало да се съблюдават, даже от депутатите на Българска социалистическа партия.

Това съобщи на конференция през днешния ден заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков във връзка декларираното по-рано през днешния ден от представители на Българска социалистическа партия. Нанков добави, че в границите на цялостен месец – от 30 май до 27 юни т.г., на 11-те народни представители от „ Българска социалистическа партия за България “, поискали информацията, беше възложен цялостният размер документи. Но никой от тях не се възползва.

По отношение на духовития коментар, че асфалт не се яде, а се краде, дано Свиленски да удостовери обвиняванията си с обстоятелства. Но тъй като може да прави единствено внушения и спекулации, дано малко уважи и си напомни други справедливи обстоятелства и условия, сподели Николай Нанков. “За да не съм необоснован като него, съм приготвил информация: 2007 година, ръководи Тройната коалиция, първата година, когато започват европейски фондове. По Оперативна програма “Регионално развитие” 8 пътни прави, разпределени в 6 лота, 170 км са търгувани за малко над 113 млн. лева Договорите са подписани през 2009 година, в края на мандата на Тройната коалиция. Прекратяват се от първото държавно управление „ Борисов “. И за същите сектори, плюс нови 10 км добавени, търгувани 2010 и 2011 година и подписани контракти по-късно, при по-скъпи цени на асфалта, работната мощ, инфлация и така нататък – 63 млн.лв. за над 180 км “, добави Нанков.

Иван Досев – член на Управителния съвет на АПИ, означи, че организацията е експертна конструкция и не е правилно името ѝ да се употребява за правене на недостоверни внушения. По отношение на поисканата от народни представители от левицата механически информации той разяснява, че е обезпечен цялостен достъп до тях -, обяснителни мемоари, количествени сметки, документи за вложени материали и други Инж. Досев добави, че излишно е изтъркан огромен запас на АПИ за подготовка на голям размер информация, която никой от поискалите я не я е употребявал.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР