Агенция "Пътна инфраструктура" откри тръжна процедура за изработването на разширен

...
Агенция "Пътна инфраструктура" откри тръжна процедура за изработването на разширен
Коментари Харесай

С обходен път извеждат транзитния трафик от центъра на Плевен

Агенция "Пътна инфраструктура " откри тръжна процедура за изработването на уголемен абстрактен план за югоизточен обходен път на град Плевен, оповестиха от организацията. Бъдещият реализатор ще би трябвало да създаде уголемен абстрактен план и да направи цялостни инженерно-геоложки изследвания и обстоен организационен проект - парцеларен проект (ПУП-ПП) за създаване на обходното трасе, посредством който директният трафик ще се изведе от централната част на града. Индикативната стойност на публичната поръчка е до 1 млн. лева без Данък добавена стойност, а срокът за разработване на плана е 90 дни.

Обходният път ще обезпечи комфортна и безвредна връзка за трафика от Русе по път І-3 Бяла - Ботевград и от фериботния комплекс Никопол - Турну Мъгуреле по път ІІ-34 Никопол - Плевен, както и за упования засилен тежкотоварен поток към Русе по път ІІ-35 Плевен - Ловеч след цялостното създаване на Автомагистрала "Хемус ".

Бъдещият реализатор ще би трябвало да създаде 2 разновидността на трасе. Те би трябвало да са по направлението на така наречен "жълт " и "син " пунктир, направени през 2007 година. "Жълтият " вид стартира от пътен възел "Балканстрой " на път ІІ-35 Плевен - Ловеч и е с по-малка дължина - близо 5 км, само че минава в непосредствена непосредственост до естествен парк "Кайлъка ". При създаването на този вид би трябвало да се има поради, че строителство в естествения парк е неприемливо. Вариантът "Син пунктир ", с дължина към 19 км, стартира от пътен възел "Гривица ", като преимуществото му е, че не визира естествен парк "Кайлъка ", само че пресича предпазената зона "Студенец ". Препоръчва се при създаването на този вид да бъде потърсено техническо решение, с което трасето да се включи в пътен възел "Балканстрой ".

И двата разновидността имат своите особености и точно изследването би трябвало да отговори кой е по-подходящият от техническа, експлоатационна и екологична позиция за строителство. След изследването ще бъде извършена процедура по реда на Закона за запазване на околната среда, а по-късно ще се пристъпи към детайлно създаване на утвърденото трасе.

Срокът за подаване на офертите е до 24 април.

Плѐвен (до 1945 година Плѣвенъ) е град в Централна Северна България. Той е административен център на едноименните община и област, както и един от значимите културни, просветителни, стопански и транспортни центрове в страната. В края на 2018 година популацията на града наброява 96 610 души, което го прави седми по величина в България. Плевен е прочут туристически център, именуван още "град на музеите ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР