Агенция Пътна инфраструктура обяви тръжна процедура за определяне на изпълнител

...
Агенция Пътна инфраструктура обяви тръжна процедура за определяне на изпълнител
Коментари Харесай

АПИ търси строител за северния обходен път на Бургас

Агенция " Пътна инфраструктура " разгласи тръжна процедура за установяване на реализатор при строителството на северния обходен път на град Бургас, с дължина 4,7 километра, оповестиха от Агенцията. Индикативната стойност на плана е 52 910 000 лева без Данък добавена стойност, а средствата са от републиканския бюджет. Срокът за подаване на офертите е до 28 май 2020 година

С построяването на обхода директният трафик, приближаващ от Варна по път I-9 и продължаващ на юг по пътя София - Бургас, ще се изнесе отвън центъра на града. По този метод ще се увеличи сигурността на придвижване за пътуващите от Западна и Северна България като се избягна влизането в регионалния град.

Трасето на обходния път ще стартира при 230-ти км на пътя Сарафово - Бургас, директно след Атанасовското езеро и наоколо до актуалното кръстовище, ще минава на запад, заобикаляйки езерото, а по-късно ще се насочва към пътя Ветрен - Бургас, и ще приключва при 493-ти км на първокласния път при селскостопанския надлез. Отсечката ще бъде с две платна, разграничени със междинна разграничителна линия, с по две ленти за придвижване в посока и банкети, както и местни платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се реализира посредством 4 пътни възела.

Срокът за осъществяване на строителните работи е 18 месеца.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР