Агенция "Пътна инфраструктура" обяви тръжна процедура за избор на изпълнител

...
Агенция "Пътна инфраструктура" обяви тръжна процедура за избор на изпълнител
Коментари Харесай

Инвестират над 5.5 млн. лв. от ЕС за ремонт на 7 км от пътя между Берковица - Монтана

Агенция "Пътна инфраструктура " разгласи тръжна процедура за избор на реализатор на рехабилитацията на 7 км от второкласния път Костинброд - Берковица - Монтана, от 94-ти до 101-ви км в област Монтана, както и за контрол при осъществяване на строително-монтажните работи, оповестиха от пътната организация. Проектът ще се финансира от Европейския съюз по програмата за развиване на граничните зони "Интеррег V-A Румъния-България 2014-2020 ", посредством Европейския фонд за районно развиване.
Началото на обекта е при 94-ти км след с. Благово в посока Монтана, а краят - при 101-ви км в Северната промишлена зона на Монтана, при пътния възел с обходния път на града. С осъществяването на плана ще се възстановят технико-експлоатационните характерности на правата, като се обезпечи оптимална скорост на придвижване и повишение сигурността на придвижване.
Предвижда се полагане на нова асфалтова настилка, разширение на пътното платно в стеснените сектори до постигане на габарита на пътя. Ще бъде укрепен сектор от 120 м със свлачищен развой при 95-ти км, в непосредствена непосредственост до язовир "Чернила ". Основно ще се ремонтира и моста при 98-ми км над река Огоста и жп надлеза при км 100, с дължина 64 м.
Индикативната стойност на строително-монтажните работи е 5 549 515 без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяването им е 12 месеца. Оферти могат да се подават до 13 януари 2020 година
Прогнозната стойност за осъществяване на строителния контрол е 175 465 лева без Данък добавена стойност. Оферти ще се одобряват до 20 януари 2020 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР