Агенция Пътна инфраструктура обяви обществени поръчки за избор на изпълнители

...
Агенция Пътна инфраструктура обяви обществени поръчки за избор на изпълнители
Коментари Харесай

Пътната агенция предвиди близо 280 млн. лева в ускорена процедура за зимна поддръжка

Агенция " Пътна инфраструктура " разгласи публични поръчки за избор на реализатори за зимно поддържане на главните пътища. Те са за автомагистралите " Хемус ", " Тракия ", " Струма " и " Марица ", както и за републиканската мрежа в пет от шестте региона за обмисляне. Обявените поръчки са по ускорена процедура, с цел да се подсигури идния зимен сезон. Срокът за подаване на офертите е до 1 септември, а за Северен централен избрания период е 5 септември. За този регион документите следва да бъде оповестена. Общата прогнозната стойност за петте оповестени региона и автомагистралите е близо 280 млн. лв..

По мотив съкратения период за предложение на предложения от организацията разясняват, че е нужно, с цел да се минимизират рисковете републиканските пътища да останат без поддържане през зимните месеци, защото срокът за провеждането и завършването на откритата социална поръчка с подписването на контракт лишава най-малко 6 месеца.

" На 5 август т. година АПИ за избор на реализатори за настоящ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа за идващите три години. Предвид процедурните периоди те няма да са завършили с избора на реализатор и подписването на нови контракти до 30 септември, когато изтичат актуалните съглашения с пътноподдържащите сдружения ", показват от пътната организация.

За петте региона индикативените стойности са надлежно (без ДДС)
Зимното поддържане на автомагистралите " Хемус ", " Тракия ", " Марица " и " Струма " планирано ще коства 76.8 млн. лв. без Данък добавена стойност. От АПИ показват, че в оповестените процедури е уголемен кръгът на вероятните участници в тръжните процедури. Могат да аплайват и компании с опит в поддържането на пътища от общинската или уличната пътна мрежа. Целта е да се подтиква конкуренцията сред участниците. Изискването е през последните 3 години да са осъществявали зимно поддържане на 150 км републикански или общински пътища, или улици. В процедурите провеждани предишни години са допускани само участници с опит в осъществяване на сходни действия единствено на републикански пътища.
На 11 август министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков досегашния шеф на АПИ Тодор Василев, който смени с Иво Иванов., че е бил осведомен от Агенция " Пътна инфраструктура " за готвени публични поръчки за пътно поддържане за идващите три години, само че не от зимата, а от пролетта. Според него това значи, че управлението на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) не се е интересувало от зимното разчистване. " Най-вероятно са смятали, че страната ще бъде принудена договорите да бъдат продължени ", разяснява той.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР