Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за провеждане на мониторинг

...
Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за провеждане на мониторинг
Коментари Харесай

АПИ обяви обществена поръчка за мониторинг върху 4 вида влечуги

Агенция „ Пътна инфраструктура “ разгласи социална поръчка за осъществяване на мониторинг върху популациите на два типа сухоземни костенурки и два типа змии в сектора на първокачествен път I-1 /Е-79/ София - Кулата, преминаващ през Кресненското дефиле. Четирите типа влечуги са Шипобедрена костенурка, Шипоопашата костенурка, Ивичест смок и Леопардов смок.

Индикативната стойност на социална поръчка е 288 хиляди лева с Данък добавена стойност. Средствата са обезпечени от Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 година, която се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет.

Основната цел на мониторинга е да се проследят популационните трендове на четирите типа влечуги и степента на изолираност на субпопулациите, в случай че има такава, западно и източно от съществуващия път Е-79. Въз основа на тези данни ще се оцени действителната успеваемост на плануваните дефрагментационни и преградни уреди след въвеждането в употреба на дясното платно на лот 3.2 Крупник - Кресна от Автомагистрала „ Струма “, което ще минава по съществуващото сега трасе на път Е-79 през Кресненския пролом.

Изследванията ще се правят в продължение на 4 години, като всяка година ще са в три интервала – пролетен (15 март – 15 май), летен (15 май – 15 юли) и есенен (1 септември – 31 октомври). Срокът за подаване на офертите е до 17:30 ч. на 15 юли т. г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР