Агенция Пътна инфраструктура не е възлагала изпълнението на никакви дейности

...
Агенция Пътна инфраструктура не е възлагала изпълнението на никакви дейности
Коментари Харесай

Пътната агенция не била възлагала никакви дейности край река Вит

Агенция " Пътна инфраструктура " не е възлагала осъществяването на никакви действия край река Вит, свързани с построяването на сектор от автомагистрала " Хемус ", оповестиха от пресцентъра на организацията. Повод за стартирането му е сигнал от рибарски клуб " Балканка ".

Според него от няколко дни багери и самосвали работят в коритото на реката, като изгребват речна баластра, като камионите поемат в посока новоизграждащия се сектор на автомагистралата над село Торос.
" В момента сдружението " Автомагистрали " прави ровове, диги, водостоци и селскостопански подлези в сектор 1 - сред 94-ти и 96-ти км. Изгражданите диги със скален материал са от кариери за неподвижен материал, с които сдружението има контракт за доставка ", се споделя в известието.

В него се прецизира, че опитите за подстрекателство, че в построяването на трасето се влага баластра от р. Вит са погрешни. От " Автомагистрали " ЕАД не e били желали позволение за извличане на баластра от река Вит. Държавното сдружение " Автомагистрали " беше определена от държавното управление без конкурс да построи сектора от автомагистрала " Хемус " от Боаза до Велико Търново, или общо 134 км, в това число и тази част, за която е сигналът.

По мотив сигнала от " Балканка " Агенция " Пътна инфрастуктура " ще изиска спомагателна информация от способените институции Регионална инспекция за опазване на околната среда и Басейнова дирекция " Дунавски регион ", приключва известието.

По-рано през днешния ден мнение по тематиката дадоха и от Министерството на околната среда и водите. В нето се споделя, че на 14 ноември в Басейнова дирекция, Дунавски регион, по телефона е получен сигнал от Димитър Куманов за изземане на баластра от река Вит. Екип с представители на Басейнова дирекция и Регионална инспекция за опазване на околната среда са направили инспекция, която е установила, че в реката няма техника и не се правят действия с изземане на баластра от водния обект.

" Не са установени нарушавания, изискващи дейности от компетентността на Басейновата дирекция. Предвид изказванията за рандеман на баластра Басейнова дирекция ще осведоми кмета на съответната община, в допълнение ще осведоми и прокуратурата за случая с оглед предприемане на дейности по преценка ", се споделя в формалната позиция на Министерство на околната среда и водите. " Дневник " изпрати уточняващи въпроси до министерството, само че на тях към момента няма отговор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР