Агенция Пътна инфраструктура е обявила на 25 октомври на своята

...
Агенция Пътна инфраструктура е обявила на 25 октомври на своята
Коментари Харесай

Пътната агенция обяви конкурс за строителство на тунела под връх Шипка

Агенция " Пътна инфраструктура " е оповестила на 25 октомври на своята страница социална поръчка за реализатор на строителни работи за " Обход на гр. Габрово от км 20+124,50 до км 30+673,48, в това число тунел под връх Шипка. " Стойността на поръчката е 267 225 010 без Данък добавена стойност, като цената няма да бъде покрита от европейско финансиране.

Строителството на тунел под Шипка се възнамерява да премине през територията на национална предпазена територия с вековни гори - Природен парк " Българка ". Проектът бе обжалван от природозащитници както в България, по този начин и пред Европейската комисия, само че безуспешно. В решението си за оповестяване на поръчката организацията е отбелязала, че строителството на пътя и тунела през естествения парк не съдържа условия за запазване на околната среда.

Срокът за заявки е 5 декември, като финансирането е от националния бюджет. Така оповестената поръчка идва на фона на предстоящо връщане на пари към Европейската комисия за неизпълнени строителни работи край Габрово. През последната седмица бе оповестен и отвод за по-нататъшно еврофинансиране за автомагистрала " Струма ", поради опитите на държавното управление тя да премине през Кресненското дефиле, което е предпазено от европейската мрежа " Натура 2000 " (повече виж тук).

Всичко, което би трябвало да знаете за: НАТУРА 2000 в България (154)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР