Агенция Пътна инфраструктура“ (АПИ) вписа в регистъра четвърти национален доставчик

...
Агенция Пътна инфраструктура“ (АПИ) вписа в регистъра четвърти национален доставчик
Коментари Харесай

АПИ регистрира четвърти доставчик на тол услуги

Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) вписа в регистъра четвърти народен снабдител на услуги за електронно събиране на пътни такси на база изминато разстояние – тол. С решение на Управителния съвет на АПИ като народен снабдител на услуги е записана компанията “Иком ” ООД, която желае да партнира единствено в събирането на тол такси.

Съгласно Общите условия следва сдружението да премине втория стадий от процедурата за сключване на контракт, след което да потвърди оперативна съгласуемост с електронната система и едвам тогава да стартира активност по даване на услуги.

До момента АПИ има контракт за Национален снабдител на услуги с „ Интелигентни Трафик Системи “ ЕАД, с „ Телетол “ АД и с „ Конкорд Смарт Инфраструктура “ АД, като две от сдруженията към този момент продават електронни винетки – „ Интелигентни Трафик Системи “ и „ Конкорд Смарт Инфраструктура “, а „ Телетол “ АД не продава електронни винетки, защото не реализира оперативна съгласуемост със системата на АПИ.

С въвеждане в комерсиална употреба на електронната система за събиране на пътни такси на база изминато разстояние „ Интелигентни Трафик Системи “ ЕАД, „ Телетол “ АД и „ Конкорд Смарт Инфраструктура “ АД ще имат опция да оферират и тол услуги след доказване на оперативна съгласуемост с електронната система.

Процедурата за кандидатстване и одобрение на националните снабдители на услуги е разказана в Закона за пътищата и Наредбата за изискванията, реда и разпоредбите за създаване и действие на смесената система за таксуване на другите категории пътни транспортни средства на база време и на база изминато разстояние. Първият стадий е подаване на заявление за регистрация, според условия написани в Наредбата. След като е открито, че лицето дава отговор на изискванията, АПИ утвърждава неговото регистриране в Национален електронен указател на националните снабдители на услуги за електронно събиране на такси.

Съгласно Наредбата лицата, които са вписани в регистъра, могат да подадат заявление за осъществяване на тази активност. Процедурата за кандидатстване е отворена и всяко лице, което дава отговор на изискванията, може да подаде заявление. Процедурата и условията са идентични за всички претенденти, искащи да дават услуги и да бъдат народен снабдител на такива.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР