Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ внася сигнал в прокуратурата срещу собственика

Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ внася сигнал в прокуратурата срещу собственика ...

АПИ дава на прокуратурата изгорялото предприятие на АМ "Струма".


Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ внася сигнал в прокуратурата срещу собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини, чийто складирани отпадъци предизвикаха на 13 август пожар в близост до АМ "Струма" край Дупница, съобщиха от пътната агенция, цитирани от БТА.

Пожарът там продължава да тлее, а властите оставиха частичното бедствено положение за част от територията на община Дупница до 00:00 часа тази вечер. Магистралата продължава да бъде затворена от пътен възел Дупница до пътен възел Бобошево. Още по тематаАМ "Струма" продължава да е затворена заради пожара14 авг 2019 08:507

Предстои на надлеза, който беше обхванат от пожара на сметището, днес да бъде направен обстоен оглед от екип от специалисти на Института по пътища и мостове в АПИ и на строителя. Ще бъдат обследвани стълбовете на съоръжението, ригели, фуги, греди и лагери.

Първоначалният анализ ще бъде готов до края на деня. Въз основа на него ще се реши дали преминаването по съоръжението остава ограничено и какви ремонтно-възстановителни дейности ще е необходимо да се предприемат за безопасното преминаване по моста в района на пожара.

След като е ясно какви мерки трябва да се изпълнят и има количествено-стойностна сметка АПИ ще предяви иск към собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини, направил нерегламентираното сметище и предизвикало пожара.
По публикацията работи: Йордан Бързаков

Източник: dnes.bg