Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) се опитва да прикрие случая с

...
Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) се опитва да прикрие случая с
Коментари Харесай

Пътната агенция се опитва да прикрие проверката в независима лаборатория, обяви Йончева

Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) се пробва да прикрие случая с инспекция на пътищата в самостоятелна лаборатория. Това сподели евродепутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева на конференция в централата на партията, оповестява " Фокус ". Така тя отговори на изказванието на АПИ от преди два дни, че в продължение на месец представител на Българска социалистическа партия не е показал интерес към поисканите от тях документи.

" АПИ се пробва да прикрие случая с инспекция в самостоятелна европейска лаборатория на българските пътища и автомагистрали, строени и ремонтирани последните пет години. АПИ намерено се подиграва с българските гласоподаватели. Ние нямаме подозрение, че по документи нашите пътища, строени последните пет години са в съвършено положение ", сподели още Йончева и посочи, че по документи всичко е съвършено и по пътя в Своге, при който починаха десетки при автобусна злополука.

Тя добави, че ще сезира европейските институции за метода, " по който се укрива информация от българския поданик и българския гласоподавател и от българските народни представители ".

Зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски сподели от своя страна, че има причина до момента никой от партията да не се е срещнал с поисканите документи. От АПИ са изпратили писмо до депутатите, с което ги канят да видят събраната информация в архива на организацията. Свиленски акцентира, че държавните и локални органи, както и техните администрации са длъжни да оказват подпомагане на народния представител и да дават сведения по документи по отношение на осъществяванията на пълномощията.

" Не написа да го канят в архива на АПИ да чете документите ", акцентира той.

Депутатите желаеха документи за сектори от автомагистралите " Хемус ", " Струма ", " Тракия ", " Марица ", пътя Видин – Монтана и Околовръстния път на София.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР