Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) припомня, че се извършва ремонт на

...
Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) припомня, че се извършва ремонт на
Коментари Харесай

Тече ремонт на виадукт „Коренишки дол“

Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) напомня, че се прави ремонт на носещите колони на виадукт „ Коренишки дол “ на 36-ти км на Автомагистрала „ Хемус “, който стартира на 20-ти април т. година В момента придвижването по моста в посока София се реализира в двете посоки в платното за Варна.

 Работи се по оборудването в посока София, като се ремонтират стълбове 3, 4, 5 и 6. Движението е лимитирано, с цел да се лимитират вибрациите от преминаващите транспортни средства. По този метод се обезпечава безвредна работа на строителите, работещи по стълбовете на оборудването.

 Агенция „ Пътна инфраструктура “ прави това конкретизиране във връзка запитвания от жители за ремонтните действия, осъществявани в региона. Пътната организация благодари на водачите за търпението от породените неудобства, които обаче са наложителни, с цел да се пътува комфортно и безвредно по оборудванията, необновявани от построяването им през 1986 година



До довеждане докрай на ремонтно-възстановителните работи трафикът е пренасочен в двете посоки в платното за Варна. Осигурени са по една лента за Варна и една за София. Скоростта е лимитирана до 50 км/ч. Необходимо е водачите да карат деликатно, да не подхващат изпреварвания в сектора и да съблюдават прецизно поставената сигнализация и въведеното ограничаване на скоростта.



Отново за да се ограничи натоварването на виадуктите в ремонт, придвижването на тежкотоварните камиони над 12 т по Автомагистрала „ Хемус “ е лимитирано в правата от 30-ти до 47-ми километър. Те се отклоняват при 30-ти км от пътен възел „ Витинска река “ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат назад на Автомагистрала „ Хемус “ при 47-ми км при пътен възел „ Ботевград “ и назад. Като различен маршрут за тежкотоварните коли може да се употребява и път II-16 София-Своге-Мездра през Искърското дефиле.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР