Агенция “Пътна инфраструктура (АПИ) подписа днес договор с “Конкорд Смарт

...
Агенция “Пътна инфраструктура (АПИ) подписа днес договор с “Конкорд Смарт
Коментари Харесай

АПИ подписа договор с още един доставчик на услуги за събиране на пътни такси

Агенция “Пътна инфраструктура ” (АПИ) подписа през днешния ден контракт с “Конкорд Смарт Инфраструктура ” АД за Национален снабдител на услуги за електронно събиране на пътни такси – винетки и тол. Съгласно Общите условия от през днешния ден стартира 10-дневният период, в който сдружението би трябвало да потвърди оперативна съгласуемост с Електронната система за събиране на пътни такси, каквато е процедурата за всеки един претендент. Едва по-късно договорът влиза в действие и може да стартира активност по даване на услуги.

До момента АПИ има контракт за Национален снабдител на услуги с „ Интелигентни Трафик Системи “ ЕАД. С втория регистриран претендент - “Телетол ” АД, договорът в частта за продажба на електронни винетки беше преустановен, защото компанията не съумя да потвърди оперативна съгласуемост с електронната система.

На 4 юни 2019 година заявление за регистрация подаде и четвърти претендент за народен снабдител на услуги – “Иком ” ООД, който към момента е в първия стадий от процедурата – да се откри дали дава отговор на изискванията и едвам тогава да се впише в регистъра. Дружеството е декларирало предпочитание да партнира на АПИ единствено в събирането на тол такси, не и при продажбата на електронни винетки.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР