Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) е дала на депутатите на БСП

...
Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) е дала на депутатите на БСП
Коментари Харесай

Пътната агенция даде на БСП исканите документи за автомагистралите

Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) е дала на депутатите на Българска социалистическа партия цялостен достъп по желаната от тях по Закона за достъп до социална информация техническа документи за строителството на автомагистралите и някои основни пътища, оповестиха от ведомството в четвъртък.

Предоставените документи са за сектори от автомагистралите " Хемус ", " Струма ", " Тракия " и " Марица ", както и за пътя от Видин - Монтана и Околовръстния път на София, част от които са изграждани през 1980-те години.

" В продължение на месец нито един от 11-те народни представители от Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " в 44-то Народно заседание, изискали документите, не се заинтересова от квалифицирания цялостен размер механически документи, показват в известието си от АПИ.

Заявлението за достъп до информация е импортирано на 30 май от алените депутати Корнелия Нинова, Елена Йончева, Георги Свиленски, Петър Витанов, Крум Зарков, Христо Проданов, Драгомир Стойнев, Димитър Данчев, Чавдар Велинов, Румен Георгиев и Надя Клисурска.

Тяхната акция е част от настояването им за самостоятелна инспекция за качеството на сектори от пътища в страната. Тя бе предизвикана след жестоката злополука край Своге предишния август, когато бус се обърна и 20 души починала след рухването му през мантинелата на острия завой преди влизането в града напът от София. Тогава се появиха изказвания за фалшив ремонт на пътя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР