Агенция “Митници събра приходи от акциз, ДДС при внос и

...
Агенция “Митници събра приходи от акциз, ДДС при внос и
Коментари Харесай

Агенция “Митници” е събрала 3.35 млрд. лв. приходи през първото тримесечие

Агенция “Митници ” събра доходи от данък, Данък добавена стойност при импорт и мита в общ размер на 3.35 милиарда лв. през първите три месеца на тази година, оповестяват от организацията.

На годишна база паричните приходи са нарастнали с 514 млн. лв. или 18.1 на 100. Най-много са събраните приходите от акцизи – за 1.75 милиарда лв..

Парите от Данък добавена стойност при импорт на артикули възлиза на 1.52 милиарда лв., а паричните приходи от акцизи, които са влезнали в Агенция “Митници ” са в размер на 84.2 млн. лв..

Само през март общите доходи, които е събрала митническата администрация, са близо 1.38 милиарда лева, което е с 353.7 млн. лв. (34.4 на сто) повече по отношение на същия месец на предходната година. Най-голям растеж има при паричните приходи от данък, които съвсем се удвояват до 839 млн. лв. на годишна база. 

Този растеж идва от по-високите приходи от данък от тютюн и тютюневи произведения след влизането в действие от 1 март 2023 година на нови, по-високи ставки за облагане с данък на освободените за ползване количества тютюн и тютюневи произведения. Повишение има и при приходите от данък от алкохол, алкохолни питиета и бира. Понижение има в приходите от данък на горива. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР