Агенция Митници“ предостави безвъзмездно на Българския червен (БЧК) кръст 294

...
Агенция Митници“ предостави безвъзмездно на Българския червен (БЧК) кръст 294
Коментари Харесай

Агенция Митници дари на БЧК 294 000 конфискувани маски за лице

Агенция „ Митници “ даде безплатно на Българския червен (БЧК) кръст 294 000 защитни маски за лице, отнети в интерес на страната. Стоките са арестувани на 22 март 2020 година на Митнически пункт Капитан Андреево, оповестиха от Агенцията.
Маските са арестувани от митнически чиновници на Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “ при инспекция на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Шофьорът, полски жител, показал постоянни документи за транспортираната стока – най-вече текстилни произведения. При инспекция с рентгенова инсталация и следващ физически надзор митническите чиновници открили, че в 155 колета има 294 000 медицински маски, които не са били разказани в митническите документи.
С нарушителя е подписано съглашение, маските са отнети в интерес на страната и са позволени за свободно обращение без да се таксуват с вносно мито на съображение Регламент (ЕО) № 1186/2009.
Защитните маски за лице остават на предписание на Българския червен кръст в склад на Агенция „ Митници “.
Заповедта на шефа на Агенция „ Митници “ е издадена на съображение § 30, алинея 2 и алинея 1 от Преходни и заключителни разпореждания на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР