Агенция Митници Нелегален цех за рязане на тютюн разкриха митнически

...
Агенция Митници Нелегален цех за рязане на тютюн разкриха митнически
Коментари Харесай

Велика мисъл на контрабандиста! Маскират тютюн като котешка храна и консерви с боб

Агенция Митници Нелегален завод за рязане на тютюн разкриха митнически чиновници от отдел " Митническо разузнаване и следствие " на Митница Столична. При инспекция в региона на Нови Искър, осъществена на 29.12.2018 година, митническите инспектори откриват, че в едно от пространствата на складова база е оборудван завод за рязане и обработка на тютюн. На място е намерено професионално съоръжение - машини за рязане, вани за навлажняване на тютюна и машина за ароматизиране.  Освен известно количество ненарязан тютюн и тютюн в развой на преправка, митническите чиновници откриват и към този момент опакован тютюн, както и празни опаковки.

Според откритите на място материали, след обработката тютюнът се опаковал в чували, етикетирани като котешка храна, или в консервени кутии с етикети на консервирани домати или фасул. Разпространението на тютюна евентуално е извършвано  посредством колета.  Техниката на обработка, включваща ароматизиране, подсказва, че на идващ стадий тютюнът евентуално е смесван и със сиропи за да се употребява като тютюн за наргилета.

Наред с това на място са открити и празни опаковки  за тютюн, брандирани с името на известна марка тютюн за пушене, както и голям брой цигарени филтри и хартиени тръби за цигари.

Процесът по обработката на тютюна се е осъществявала при неприятни хигиенични условия, без да се съблюдават софтуерните условия при индустриалната операция на суровия тютюн, което крие евентуална заплаха за здравето на потребителите.

Общото количество на откритите и конфискувани акцизни артикули е 228 кг. Иззети са и всички машини и уреди, послужили за противозаконното произвеждане, като машина за рязане, машина за варене /вана/, машина за затваряне на консерви, центрофуга, горелка, поточна линия  и други

По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Митница Столична под надзора на Районна прокуратура София. Работата по случая продължава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР