Агенция ФокусПрезидентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че Украйна и

...
Агенция ФокусПрезидентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че Украйна и
Коментари Харесай

ТАСС: Зеленски призова Турция да промени ситуацията в Черно море

Агенция Фокус

Президентът на Украйна Владимир Зеленски съобщи, че Украйна и Турция могат да трансформират в своя изгода обстановката в Черно море, предава ТАСС.

„ Със сигурност дружно ще намерим път, който да принуди Русия да зачита интернационалното право, да върнем мира и стабилността в района, да защитим правата и свободите на кримските татари, да освободим политическите пандизчии. Уверен съм, че със взаимни старания Украйна и Турция ще променим обстановката в черноморския район и Крим в своя изгода “, съобщи Зеленски на взаимна конференция с президента на Турция Реджеп Таийп Ердоган в Анкара.

Освен това украинският държавен глава благодари на турския си сътрудник за поддръжката за суверенитета на Украйна, като означи, че Турция е значим стратегически сътрудник на Украйна.

В хода на срещата Зеленски и Ердоган разискаха също задълбочаването на съдействието сред страните, основаването на зона за свободна търговия и въпроси от сферата на сигурността.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: