Агенция ФокусАстрономи предполагат, че Юпитер може да е погълнал“ планета

...
Агенция ФокусАстрономи предполагат, че Юпитер може да е погълнал“ планета
Коментари Харесай

Астрономи предполагат, че Юпитер може да е „погълнал“ планета десет пъти по-голяма от Земята

Агенция Фокус

Астрономи допускат, че Юпитер може да е „ погълнал “ планета 10 пъти по-голяма от Земята, предава Sputnik

Учените направиха няколко модела и стигнаха до извода, че планетарните конфликти евентуално са постоянно срещано събитие през ранните дни на Слънчевата система.

Газовия колос Юпитер би могла да се сблъска с „ протопланета “ почти 10 пъти по-голяма от Земята и да я погълне цяла през първите дни на Слънчевата система, настояват група откриватели.

Съвместна група учени от Китай, Швейцария, Япония и Съединени американски щати сътвориха модел, който се стреми да изясни несъответствията в структурата на Юпитер, открити от галактическия транспортен съд „ Джуно “ на НАСА. Според гравитационните показания ядрото на планетата е по-малко компактно и по-разширено от предстоящото

Публикуван в списание Nature, новият модел допуска, че странната конструкция на ядрото може да е резултат от удар с голям каменист или мразовит „ планетарен ембрион “ през първите няколко милиона години от образуването на Юпитер.

„ Достатъчно гигантско влияние сред огромен планетарен ембрион и прото-Юпитер би могло да унищожи първичното му плътно ядро и да смеси тежките детайли с вътрешната обвивка “, се споделя в изследването.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР