Агенция ФокусаНови искри прехвърчаха между президента Румен Радев и премиера

...
Агенция ФокусаНови искри прехвърчаха между президента Румен Радев и премиера
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Нови искри между президент и премиер

Агенция Фокуса

Нови искри прехвърчаха сред президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов по отношение на предизборната акция за евровота на 26 май. Конфронтацията идва в резултат на подадените от Българска социалистическа партия тъжби до ЦИК и Съвет за електронни медии за потреблението на държавен запас от министър-председателя за водене на предизборна акция. Левицата упорства Борисов да бъде глобен поради нарушение на разпоредбите за финансиране на предизборната акция, както и за нарушение на разпоредбите за предизборна пропаганда. " Посредством своите изявления, той цели да сътвори отрицателно подстрекателство в гласоподавателите и неправилна преценка на събитията ", се споделя в текста на жалбата. В нея се упорства и Бойко Борисов да бъде длъжен да излезе в длъжностен отпуск като министър председател по време на предизборната акция, в случай че ще бъде ръководител на Предизборен щаб, или да се отдръпна като подобен - по собствен избор, заради несъответственост с обществената служба, която заема.

От своя страна, през вчерашния ден Борисов разяснява, че програмата му през последните дни няма нито едно предизборно мероприятие. Той съобщи, че в случай че Българска социалистическа партия смятат за предизборна акция визитата на папата, мощно го надценяват. Борисов уточни, че през последните дни е бил на парада на 6 май, на митинг в Пловдив и на инспекция в болничното заведение в Ямбол. Той напомни, че за лечебното заведение държавно управление отпусна 27 млн. лева, както и 20 млн. лева за учебни рейсове и 9 млн. лева за машинно гласоподаване. „ Ето това ми е била програмата и няма нито едно предизборно мероприятие “, съобщи министър председателят. Тогава той акцентира, че почита президента. „ Надявам се и той да ме почита – каквото сме се разбрали, сме свършили работа “, сподели още Борисов и уточни, че чака президентът да е равноотдалечен от всички партии.

Ден по-късно, пристрастеностите бяха разпалени още веднъж след изявление на президента Румен Радев пред публицисти след церемонията по слагане на венци и цветя пред паметника на Незнайния боец във връзка 74 години от края на Втората международна война, в което той показва: „ Аз съм равноотдалечен от всички партии и не мисля, че давам някакъв мотив въобще да се мисли в тази тенденция. По-скоро аз не мисля, че би трябвало да се води предизборна акция с пари от държавния бюджет. Както виждате, обвиняванията към мен са безусловно несъстоятелни “. Във връзка с това, че двама от кабинета му - Елена Йончева и Иво Христов, в този момент са част от листата на Българска социалистическа партия за България за европейските избори Радев уточни, че Иво Христов първо е напуснал президентството и тогава е почнал да води предизборна акция. Държавният глава сподели още, че опитите свадите да бъдат заглушени с всевъзможни други мероприятия няма да сполучат, тъй като хората към този момент чакат разнищване на тези кавги и действителни дейности и противопоставяне на корупцията.

На собствен ред Бойко Борисов разяснява тематиката пред публицисти в Сибиу, където взе участие в Среща на върха, с думите: „ Колкото Плевнелиев беше еднообразно далечен от Българска социалистическа партия и ГЕРБ, толкоз е и Радев “. На въпрос прави ли се акция с държавни пари, Борисов съобщи: „ Президентът Радев я прави всеки ден, вместо да каже на неговите хора да се върнат на работа – тъй като не може да се водиш на работа в Народното събрание и да не вървиш. Аз си демонстрирах цялата стратегия “. Борисов уточни, че даже със самото си изявление президентът е взел страна. „ Президентът отива на пленум на Българска социалистическа партия и по-късно споделя, че е еднообразно далечен. И след това аз би трябвало да му разясня думите. Видно е, че не е еднообразно далечен. Случайно са се озовали неговите хора в листата на Българска социалистическа партия. Той ни прави на кьорави към този момент. Аз демонстрирам джентълменство. Президентът с държавни пари прави акция и би трябвало да се чуя с сътрудниците от ГЕРБ да сезираме и ние ЦИК. Всяко негово изявление е в интерес на опозицията “, сподели още министър-председателят.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР