Агенция Блумбърг съобщи в сряда, позовавайки се на свои източници,

...
Агенция Блумбърг съобщи в сряда, позовавайки се на свои източници,
Коментари Харесай

Турски сили влязоха в Сирия

Агенция " Блумбърг " заяви в сряда, базирайки се на свои източници, че два отряда към този момент са навлезли в Сирия в подготовка на интервенцията. По-късно Турция отхвърли да е почнала интервенция против кюрдските сили в Сирия, само че акцентира, че подготовката й е в ход, предава AFP.

„ Докладите на някои медии, че интервенцията е почнала, не отразяват истината. Тя към момента не е стартирана “, увери представител на Анкара пред кореспонденти. Турският министър на защитата Хулуси Акар също съобщи пред държавната телевизия ТРТ, че разполагането на сили и работата към момента не престават.

Преди това стана ясно, че Анкара е струпала бронирана техника до границата си със Сирия.

Видеокадри с турските войски бяха оповестени от турски и съветски медии.

На фрагментите са снимани танкове M60 и бронетранспортьори M113, а също по този начин боен ескорт, видян при влизането в град Акчакале в провинция Шанлъурфа, който се намира на няколкостотин метра от границата със Сирия. По информация на Анадолската организация конвоят се състои почти от 130 транспортни средства.

Целта на турските военни ще бъде да прочистят пограничната сирийска територия от " Отрядите за национална отбрана " на сирийските кюрди и да основат буферна зона там, където да бъдат настанени намиращите се в Турция сирийски бежанци.

Кюрдската администрация в Североизточна Сирия прикани цивилни жители в отбрана на района против страховито нахлуване от Турция, за което се счита, че следва.

" Обявяваме три дни за обща готовност в Северна и Източна Сирия ", се споделя в изказване. То приканва всички цивилни да " се насочат към границата с Турция..., с цел да се опълчват в този внимателен исторически миг ".

Призовават се също кюрдите в Сирия и в чужбина на митинг против плануваната атака на Анкара, заяви Агенция Франс Прес.

Иранската войска стартира необявени военни учения в северозападната част на страната, до границата с Турция, до момента в който турските войски се приготвят да влязат на територията на съюзническа Сирия, оповестява Ройтерс. Президентът на Иран Хасан Рохани прикани Турция да прояви въздържаност и да избегне военните дейности в Северна Сирия, а американските сили би трябвало да изоставен района.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР