Агенция Bloomberg състави рейтинг на държавите, които позволяват да си

...
Агенция Bloomberg състави рейтинг на държавите, които позволяват да си
Коментари Харесай

Държавите, където може си купиш гражданство. И колко струва

Агенция Bloomberg сформира рейтинг на страните, които разрешават да си " купиш " поданство. В класацията влизат 10 страни, позволяващи на чужденци да получат надлежно поданство без бюрократични забавяния и пречки. Но, несъмнено, против солидни финансови средства.

В множеството такива страни става дума за директни вложения в локалната стопанска система или пазаруването на недвижима благосъстоятелност.

Най-скъпо излиза поданството в Австрия. За неговото приемане е належащо да се покажат вложения в личен бизнес или придобиване на жилищни парцели за 23 млн. $. Сведението за даване на поданството на лицето може да се резервира в загадка. Информация за придобиването на австрийско поданство не се разкрива и предава и на други страни. " Да се купи " австрийско поданство може от 1985 година насам.

Второ място по този индикатор заема Кипър. Островната страна дава свое поданство при вложения в страната не по-малки от 2,375 милиона $.

На трета позиция в класацията е Малта с нужни за задачата инвестиции от

$1,065 милиона. Следват Турция, Вануату, Гренада и карибската островна страна Сейнт-Китс и Невис.

Най- скромни са финансовите условия за приемане на поданство в

Сент-Лусия, Доминика, Антигуа и Барбадос - не по-малко от 100 хиляди $.

Осем от посочените 10 страни, влезнали в рейтинга на Bloomberg, са офшорни зони.

Общо в света се наброяват от порядъка на 35 страни, които дават свое поданство или някаква друга форма на непрекъснато жителство, против вложения.

Най-положително към чужденците, искащи да се заселят за непрекъснато, се отнасят Турция и Черна гора. Двете страни дават жителство на всеки, купил недвижими парцели в страната - къща, апартамент, офис или някъкъв бизнес.

Неотдавна Молдова съобщи за проектите си да започва стратегия за предоставяна на поданство на финансова отплата или вложения. Предвижда се това да става допустимо след безплатно внасяне на 135 хиляди евро, напомня finmarket.ru.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР