Агенция „Интерфакс“ съобщава, че неизвестна страна е поискала няколкостотин биткойна

...
Агенция „Интерфакс“ съобщава, че неизвестна страна е поискала няколкостотин биткойна
Коментари Харесай

Киберпрестъпници изнудват летищните власти на Домодедово

Агенция „Интерфакс“ оповестява, че незнайна страна е поискала няколкостотин биткойна от управляващите, обслужващи съветското летище „Домодедово“, в противоположен случай ще нарушат навигационните летищни системи.
Източник на организацията оповестява, че в обслужващия център на летището е постъпило електронно писмо с въпросната опасност. „Авторът на писмото заплашва, че през почивните дни ще се намеси и навреди на работата на навигационната инсталация по отдалечен път, като твърди, че разполага с техническите благоприятни условия да го направи“, цитира своя източник „Интерфакс“. Той добавя, че са взети засилени ограничения за сигурност, тъй че ползващите услугите на летището да са в сигурност. От „Домодедово“ са декларирали за „Интерфакс“, че управляващите имат общоприети процедури за деяние при положение на анонимни закани и казусът не е изключение.

Дали това е действителна опасност или не, осъщественото е съществено закононарушение.

Изданието chaining.ru цитира Владимир Улянов от Центъра за разбор Zekurion, който е песимистичен към сериозността на отправената опасност. „Ако човек се намира в някоя друга страна или си седи на вилата, той не може да наруши работата на тези системи през Интернет. Единствено, в случай че има съизвършител в самата организация, който се намира на място и може да употребява флашка, с цел да копира нещо или да извърши разрушителни дейности на място – тогава, да. В дадения случай са отправили опасността към един по-общ имейл адрес. Ако говорехме за сериозна офанзива, то следователно писмото, на първо място би било изпратено на индивида, който дава отговор за осведомителната сигурност или може да вземе решение дали да заплати откупа“, споделя Улянов.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР