Агенциите за сигурност в Канада са разделени дали да бъде

...
Агенциите за сигурност в Канада са разделени дали да бъде
Коментари Харесай

Канада се чуди дали да позволи на Huawei да прави 5G мрежа

Агенциите за сигурност в Канада са разграничени дали да бъде наложена възбрана на китайския колос Huawei да взе участие в построяването на 5G мрежата в страната, написа Агенция Франс Прес.
Канадската работа за разследваща сигурност (CSIS) и Центърът за сигурност на телекомуникациите (CSE) бяха натоварени с правенето на отчет за киберсигурността и оценка на риска и икономическите загуби, в случай че Канада вкара Huawei в " черния " си лист. Съединени американски щати и Австралия, които дружно с Канада, Англия и Нова Зеландия вземат участие в мрежата за шерване на разследваща информация " Пет очи ", предизвестиха канадците, че Huawei може да са принудени от законите в Китай да оказват помощ на Пекин да шпионира и саботира мобилните мрежи на Запад.
Според канадската преса, CSIS и CSE не са единомислещи и спорят по какъв начин да се действа с китайския колос. Центърът за сигурност на телекомуникациите подкрепял концепцията за цялостна възбрана, до момента в който от CSIS били на мнение, че възможната опасност може да бъде ръководена посредством серии от проби и мониторинг на оборудването.
Министерството на публичната сигурност в Канада отхвърли да разяснява особено Huawei, само че сподели че " деликатно се преглеждат предизвестията от нашите съдружници и ще създадем по този начин, че мрежата и да бъде безвредна ".
Решението се чака в идващите месеци, само че може да бъде отсрочено, заради неприятните връзки сред Отава и Пекин в последно време.
Канада задържа във Ванкувър една от водещите фигури в Huawei - дъщерята на създателя Мън Уанджоу, като извърши заповед за арест, издадена в Съединени американски щати. Китай задържа двама канадски жители, явно като отговор на задържането.
Huawei към този момент има наложена възбрана да работи по поръчки, давани от държавното управление и да има достъп до главната част от мрежата, като рутери и суичове.
Пълна възбрана на активността и продуктите на компанията може да коства на канадските телекоми милиони долари. Два от огромните телекоми, обаче, към този момент оповестиха, че ще отстранен продуктите на Huawei от съществуващите интернет мрежи и ще ги заменят с друго. Rogers, най-големият телеком във връзка с броя на клиентите в Канада, към този момент разгласи, че ще построи 5G мрежата си с техника от шведската компания Ericsson.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР