Агентите на Федералното бюро за разследване (ФБР) са търсили секретни

...
Агентите на Федералното бюро за разследване (ФБР) са търсили секретни
Коментари Харесай

ФБР е обискирало дома на Тръмп в търсене на документи за ядрени оръжия

Агентите на Федералното бюро за следствие (ФБР) са търсили секретни документи, свързани с нуклеарни оръжия, когато са претърсвали дома на 45-ия президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп във Флорида тази седмица. Това оповестява " Washington Post ", като се базира на свои източници.

Не е ясно дали такива документи са били открити в курорта на президента " Мар-а-Лаго " в Палм Бийч, написа изданието. Експерти по класифицирана информация показват, че необикновеното претършуване акцентира дълбоката угриженост на държавните чиновници за типовете информация, които съгласно тях биха могли да се намират в имението на Тръмп и евентуалната заплаха те да попаднат в несъответствуващи ръце.

Хората, осведомени с материалите, които сътрудниците са търсили, са говорили при изискване за анонимност. Те не са предложили спомагателни детайлности за това какъв тип информация търсят сътрудниците, в това число дали става въпрос за оръжия, принадлежащи на Съединените щати или на някоя друга страна. Не са споделили и дали такива документи са били открити в границите на претърсването.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати изиска от правосъдните управляващи да оповестят обществено заповедта, с която ФБР е разрешило претърсването на парцела, откакто Тръмп го дефинира за политически стимулирано. Искането значи, че обществеността скоро може да научи повече за това какво са търсили проверяващите по време на невижданото претършуване на дома на 45-ия американски президент.

Претърсването на федералните сътрудници е част от по-голямо следствие към това дали Тръмп не е изнесъл нелегално документи от Белия дом, когато е напуснал поста си през януари 2021 година

Главният прокурор Мерик Гарланд, най-високопоставеният чиновник на правоприлагащите органи и назначен от президента Джо Байдън, съобщи на конференция, че персонално е одобрил претърсването. Министерството на правораздаването също по този начин желае да разгласява редактирана квитанция за конфискуваните предмети.

" Министерството не приема сходно решение с лека ръка. Когато е допустимо, общоприетата процедура е да се търсят по-малко натрапчиви средства като опция на претърсването и да се стеснява обсегът на всяко подхванато претършуване ", съобщи Гарланд.

Решението му да изиска обществено оповестяване на претърсването е извънредно извънредно. Служителите на правоприлагащите органи на Съединени американски щати нормално не разискват настоящи следствия, с цел да защитят правата на хората.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР