Агенти под прикритие ще има по коледните базари в големите

...
Агенти под прикритие ще има по коледните базари в големите
Коментари Харесай

Агенти под прикритие дебнат на коледните базари

Агенти под прикритие ще има по коледните базари в огромните градове у нас, както и на местата, където се събират повече хора, оповестява „ Монитор”.

Мерките са превантивни и целят да се следи за съмнителни лица, които може да са терористи. След последния атентат в Страсбург ограниченията са още по-затегнати, макар че директна терористична заплаха за страната ни няма. Въпреки това цивилният състав, който ще работи под прикритие, е повишен.

По неофициална информация на всички места, където хората пазарят или честват почивните дни и прекарват времето след работа, ще има най-малко по двама цивилни души. Те са особено подготвени, с цел да разпознават хора, които имат терористични планове. Ще се следи и за такива, които са пияни или могат да създат заплаха за останалите. „ Не чакаме да стане атентат, с цел да вземем ограничения. Те са написани още преди началото на празниците и сме взели връзки към всички сериозни места”, изясняват от Министерство на вътрешните работи.

Оттам още веднъж разясниха, че заплаха за страната ни няма, все пак са взети всички небходими ограничения, с цел да не се стига до произшествия или до възможни офанзиви.

След атентата в Страсбург, където трима души изгубиха живота си, а 13 други бяха ранени, от Министерство на вътрешните работи са почнали инспекция и на рисковия контингент у нас. Това са главно мигранти, за които има информация, че са от региони, където има кафези на терористични организации. „ До момента няма данни за евентуално рискови лица. Ако имахме такива, то те към този момент щяха да са в ареста”, изясняват още от Министерство на вътрешните работи.

Въпреки това ДАНС и полицията интензивно ревизират всички мигранти у нас. Правят се информации и за пътувания до съмнителни дестинации и контакти с хора, които могат да имат контакт с радикални организации. Засилени ограничения за сигурност към този момент има и на летищата у нас. Там ще бъдат ситуирани повече полицейски сили, които да бдят за сигурността на пасажерите. Автогарите и жп гарите също ще са под непрекъснато наблюдаване, а униформеният състав ще бъде повишен. Под внимание са взети и метростанциите, а чиновниците към този момент са минали през инструктаж. На него им е обяснено за какви лица да наблюдават и защо да са изключително бдителни.

Служителите на „ Метрополитен” и униформените би трябвало да внимават за очевидно обезпокоени хора, които се потят, облечени са с няколко ката облекла и имат подозрително държание. Именно поради това и на всички входове на метростанциите има непрекъснато униформено наличие.

От Министерство на вътрешните работи и ДАНС са изготвили още редица ограничения за сигурност, които обаче остават загадка и са ясни единствено на чиновниците, защото касаят националната сигурност. „ Около коледните и новогодишните празници ще има скупчване на доста хора по разнообразни места. Това са молове, площади, базари и борси. Работим добре с общините и имаме предварителна информация къде ще има повече тълпи. Още преди плануваните дати и часове ние оглеждаме региона, вършим разстановка на силите и преценяме по какъв начин да действаме. Винаги и на всички места ще имаме хора, които да бдят за сигурността на жителите. Освен това вършим и план на маршрутите, по които при възможен проблем могат да се изнесат линейките”, изясняват още от Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР