АГ-клиниката при МБАЛ "Света Марина" в Плевен продължава желаната от

...
АГ-клиниката при МБАЛ "Света Марина" в Плевен продължава желаната от
Коментари Харесай

АГ-клиника в Плевен продължава инициативата "Отворени врати за бъдещи майки"

АГ-клиниката при МБАЛ "Света Марина " в Плевен продължава мечтаната от младите дами самодейност "Отворени порти за бъдещи майки ", оповестиха за Българска телеграфна агенция от лечебното заведение. Всяка седмица клиниката приема своите пациенти в сряда и четвъртък от 9 до 11 часа.

Всяка пациентка получава право да употребява отстъпка за предпазване на стволови кафези в специфични тъканни банки.

За да надгради тази самодейност, клиниката разгласи в днешния празничен ден, че стартира записване за първото "Училище за родители ". То се основава в отговор на потребностите на пациентите за повече теоретични и на практика познания и умения, които да ги трансфорат в по-уверени и по-опитни бъдещи майки. Жените могат да се запишат по време на Дните на отворени порти, като заявят предпочитание за присъединяване в теоретичните и на практика семинари за бъдещи родители, разясниха от клиниката.

Клиниката към УМБАЛ "Света Марина " в Плевен има история над осем години - развиване и обичаи в предлагането на най-хубавата здравна услуга, грижа и отношение към бъдещите майки. Осигурени са отлични експерти, които разполагат с най-съвременно съоръжение, осведомят от болничното заведение.

Момченце е първото новородено през новата година, допълниха от лечебното заведение. Майката е от Плевен и е родила първото си бебе. Момченцето носи името Цветин и е с тегло 3,650 кг и растеж 54 см. Общият брой на новородените за миналата 2017 година в клиниката е 290 деца, от които девойките са 148, а момчетата - 142. Най-много са новородените от Плевен - 95 бебета, следвани от бебетата от градовете Свищов, Ловеч, Велико Търново и Габрово.

По данни до момента, посочени от Националната осведомителна система за ражданията, в област Плевен са родени през 2017 година общо 2 434 бебета - с 116 по-малко от 2016 година

Плевен е с най-вече новородени, спрямо областите от Северозападния и Северния Централен регион, и се подрежда на второ място, след Варна, в тази ранглиста за Северна България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР